Práce na rekonštrukcii hraničného priechodu v Ubli pokračujú podľa harmonogramu

23.08.2007 Snina

Ubľa/Snina 23. augusta (TASR) - Práce na rekonštrukcii slovensko-ukrajinského hraničného priechodu v Ubli v Sninskom okrese, ktorý je od začiatku júla uzatvorený pre osobnú dopravu aj peších cestujúcich, pokračujú podľa ...
Úpravy priechodu súvisia so vstupom Slovenska do schengenského priestoru a ukončené budú do 12. septembra. \"Práve v ten deň máme naplánované slávnostné otvorenie zmodernizovaného priechodu, ktorý bude mať podľa stanovených podmienok tri namiesto dvoch pruhov na vstupe aj na výstupe z republiky, pričom peší cestujúci budú oddelení od osobnej dopravy, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Colného úradu v Čiernej nad Tisou Ladislav Brada. Dodal, že momentálne v Ubli stavajú oporný múr, prebiehajú práce na hale podrobných colných kontrol, inštalujú potrebné zariadenia v colnom priestore a pod.
Stavebné úpravy s vybudovaním novej haly podrobnej kontroly sú súčasťou rozsiahlej investičnej akcie. \"Vyžiadajú si náklady v objeme 591 tisíc eur zo Schengenského prechodného fondu a štát dofinancuje zhruba 19 miliónov korún, \" doplnil Brada.
Počas čiastočného uzatvorenia slovensko-ukrajinského hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom prešlo hraničným priechodom v Ubli zhruba 900 osobných áut a nákladných vozidiel do 3,5 tony a do 900 peších cestujúcich denne. Predtým prechádzalo Ubľou v priebehu 24 hodín asi 400 áut a do 200 peších.
 

Vyberte región